Klassikan kestävä kehitys ja aktiivisen kansalaisen passi

Kestävän kehityksen toiminta

Klassikan kestävän kehityksen keke-kerhon tavoitteena on pitää esillä ja edistää Agenda 2030 -tavoitteiden mukaista toimintaa koulun arjessa.

Syksyllä osallistuimme rekrytapahtumaan ja keräsimme ideoita opiskelijoilta ja opettajilta.

Ideoita kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan lukiolaisen arjessa

 

Hävikkiviikolla syyskuussa ruokahävikin vähentämistä pidettiin esillä koulun somessa.

Hävikkiviikon teemoja käsiteltiin somen lisäksi myös ryhmänohjauksessa. Klassikalla kasvisruokaa saavat kaikki ottaa joka aterialla.

Kuvissa toteutunutta keke-toimintaa.

Hyvinvointipäivässä tarjoiltiin itse valmistettuja terveellisiä inkiväärishotteja

 

Yo-kirjoitusten jälkeen kierrätykseen menevistä tölkeistä poistettiin porukalla teipit, jotta tölkeistä saatiin pantit talteen.

 

Korjauspajalla sai käydä korjaamassa ja tuunaamassa rikkinäisiä vaatteita. Myös reppuja ja kenkiä korjattiin.

 

Korjauspajalla korjausaktiivit Jaana Kurttila ja Meri Elonheimo opastivat vaatteiden korjauksessa.

 

Aulan rispantuneen pingisverkon korjaus on hyvä esimerkki arjen kestävästä kehityksestä.

 

Toukokuussa järjestettiin wanhojenpukujen myyntikirppis. Samalla pidettiin korjauspaja ja oli mahdollista saada neuvontaa wanhojenpukujen muokkaukseen.

Kevään toisessa korjauspajassa korjattiin myös rikkinäisiä laukkuja.

 

Wanhojenpukukirppiksellä vanhemmat opiskelijat pääsivät myymään ykkösille wanhojenpukuja. Tämä on kierrätystä parhaimmillaan!

 

Kestävän kehityksen toimintaa ohjasi Maija Tusa

Aktiivisen kansalaisen passi

Aktiivisen kansalaisen passin tavoitteena on kestävän kehityksen Agenda 2030 –tavoitteiden vieminen konkreettiselle tasolle ja yhteisöllisen arvomaailman vahvistaminen. Keskiössä on lähiympäristön ja sen toimijoiden näkeminen osana globaalia kokonaisuutta.

Opiskelijan yhteiskunnallinen aktiivisuus palkitaan opintosuorituksilla lukiossa. Lisäksi opiskelija hyötyy itsekin verkostoitumalla ja kehittämällä vuorovaikutustaitojaan. Agenda 2030 –tavoitteet tulevat tutuiksi arjessa ja leviävät eteenpäin yhteiskunnan eri tasosilla, kun opiskelijat nostavat niitä esille.

Aktiivinen kansalainen käyttää omia tietojaan ja taitojaan ympäröivän yhteisönsä hyväksi ja ottaa samalla aktiivisesti huomioon kestävän kehityksen tavoitteet.  Aktiivisuutta opiskelija osoittaa yhteiskunnallisen aktiivisuutensa lisäksi esittelemällä ja raportoimalla toimintansa. Näin opiskelija suorittaa aktiivisen kansalaisen passin.

Aktiivisen kansalaisen passi -toimintaa ohjasi Maija Tusa.