Lämpimät onnittelut valinnasta ja tervetuloa opiskelijaksi Klassikkaan!

Lukiopaikka vahvistetaan Opintopolussa, ja Kuopion lukioihin ilmoittaudutaan lisäksi Wilmassa täytettävällä lomakkeella ”Lukioon ilmoittautuminen ja ainevalinnat ja luvat”. Lomakkeen avulla tarkistamme sinun perustietosi ja kartoitamme valintojasi lukiossa. Valinnat ovat tässä vaiheessa alustavia. Lomakkeen täyttää lukion Wilmassa opiskelijan huoltaja.  Lomakkeen avulla tarkistamme sinun perustietosi ja kartoitamme valintojasi lukiossa. Valinnat ovat tässä vaiheessa alustavia. Lomake on hyvä täyttää heti, kun huoltaja on saanut Wilma-tunnukset toimintaan.Ilmoittautumislomakkeessa kysytään mm.

 • lukiossa opiskeltavat kielet (A-kielet, B2-kielet, B3-kielet)
 • suomi toisena kielenä (S2) -opetukseen osallistuminen
 • matematiikan valinta (pitkä vai lyhyt)
 • perusopetuksessa olleet tukitoimet
 • huoltajien yhteystiedot

Lomakkeella kysytään lisäksi mahdollisesta aiemmin saadusta tuesta. Jotta lukio-opiskelu alkaa mahdollisimman sujuvasti ja jotta voimme tukea opiskelijoita mahdollisimman hyvin heti alusta alkaen, tieto tuen tarpeesta on meille tärkeä. Ilmoitathan lomakkeella myös toiveestasi tiedonsiirtopalaverin järjestämiseksi. Lomakkeella annetut tiedot menevät tiedoksi lukion erityisopettajalle, opinto-ohjaajalle, rehtorille ja koulusihteerille.

Ota opiskelupaikka vastaan mahdollisimman pian! Jos vastaanotat opiskelupaikkasi 21.6.2023 jälkeen, Wilma-tunnukset aktivoidaan opiskelijalle ja huoltajalle vasta elokuussa.

Klassikassa opiskelijat pääsevät vaikuttamaan opintojaksovalintoihinsa heti ensimmäisenä vuonna. Klassikan uusien ykkösten suunnittelupäivät ovat 20. ja 21.6.2023. Tuolloin tehdään opintojaksovalinnat ja lukujärjestykset lukuvuodelle 2023-2024. Tällä videolla tutorit kertovat uusille klassikkalaisille, mitä suunnittelupäivinä tapahtuu.

Kesän 2023 suunnittelupäivien aikataulu – kokoontuminen aulassa

Oman ryhmänohjausryhmäsi (23A-G) näet Wilmasta. Lähetämme lisäksi pe 16.6. jokaiselle Klassikkaan valitulle tekstiviestillä tiedoksi kokoontumisajan.

Ti 20.6. 

 • 8.50-10   23A, ryhmänohjaaja Anu Miettinen
 • 9.50-11   23B, ryhmänohjaaja Tytti Turunen
 • 11.50-13   23C, ryhmänohjaaja Juha Väätäinen
 • 12.50-14   23D, ryhmänohjaaja Tuuli Pyy

Ke 21.6.

 • 8.50-10   23E, ryhmänohjaaja Jarmo Heikkinen
 • 9.50-11   23F, ryhmänohjaaja Elsi Mörsky
 • 11.50-13   23G, ryhmänohjaaja Henna Hämynen

Opintojaksovalinnat voit tehdä suunnittelupäivinä koulun tietokoneella. Valinnat tehdään suunnittelupäivinä mahdollisimman valmiiksi. Lukujärjestyksiä vielä viimeistellään lukuvuoden alussa opinto-ohjaajan ohjauksessa.

Jos et pääse suunnittelupäiviin, ilmoita asiasta opinto-ohjaajallesi Wilma-viestillä tai sähköpostilla. Varapäivä valintojen tekemiselle on 7.8. klo 10. Jos tuo aika ei käy, niin teemme valinnat puolestasi antamiesi valintaohjeiden mukaan. Otathan tällöin yhteyttä opinto-ohjaajiin.

Opinto-ohjaajat

Ohjeet lukiopaikan vastaanottamiseen ja lisätietoja uudelle opiskelijalle on koulun sivuilla.

Koulun käytänteistä kerrotaan Opinto-oppaassa.

Seuraa Klassikkaa somessa: Klassikan Instagram