Klassikan kestävän kehityksen -kerho eli KEKE on toiminut aktiivisesti.
Tässä katsaus Kestävän kehityksen -kerhon toimintaan lukuvuonna 2020 – 2021:
Alkusyksystä keket pohtivat kierrätyksen järjestämistä koulussamme. Pohdinnan tuloksena koulun ala-aulaan hankittiin uusia keräysastioita. Myös opettajienhuoneeseen hankittiin kierrätysastiat muoville, kartongille, metallille ja paristoille.
Toimintaa inspiroi Kestävän kehityksen tavoite 12: Vastuullista kuluttamista.
Syksyllä keket järjestivät Hyvän energian -tempauksen, jossa tarjoiltiin itse keitettyä inkiväärishottia. Shotin sai, kun kävi istuttamassa pihalle kukkasipulin kevään ilostuttamiseksi.
Toimintaa inspiroivat kestävän kehityksen tavoitteet 3 ja 15: Terveyttä ja hyvinvointia + Maanpäällinen elämä
Joulun alla keket järjestivät lelukeräyksen. Laatikoittain leluja toimitettiin HOPE ry:lle jaettavaksi lapsille, jotka niitä tarvitsevat. Kiitos kaikille klassikkalaisille, jotka osallistuivat keräykseen.
Keräyksen taustalle olivat kestävän kehityksen tavoitteet 1 ja 10 : Ei köyhyyttä ja Eriarvoisuuden vähentäminen
Kevättalvella keket osallistuivat Non Solumin teemalehden toimittamiseen. Lehdessä tarkastellaan kestävää kehitystä klassikkalaisten näkökulmasta ja opiskelijoiden äänellä.
Kestävän kehityksen tavoitteet 4 ja 11: Hyvä koulutus ja Kestävät kaupungit ja yhteisöt painottuivat lehdessä.
Kevätauringon kirkastaessa päiviä keket muuttuivat kakeiksi eli kasvikerholaisiksi. Koulun kukista otettiin uusia pistokkaita ja istutettiin juurtuneita kasveja. Myös viherkasvien multia vaihdettiin.
Tausta-ajatuksina olivat kestävän kehityksen tavoitteet 13 ja 15: Ilmastotekoja ja Maanpäällinen elämä
Vesiviljelyyn tutustuttiin juuri ennen kesän tuloa. Biologian käytävän vesiviljelyaltaisiin istutettiin salaattia, ruohosipulia, tilliä, kurkkua, herneitä, papuja, chilejä, basilikaa… Vesiviljelmien edistymistä seurattiin useita kertoja viikossa.
Toimintaa inspiroivat kestävän kehityksen tavoitteet 13 ja 15: Ilmastotekoja ja Maanpäällinen elämä
- Vesiviljelyaltaiden ympärille rakennettiin rentoutumistilaa tuomalla siihen istuimet ja linnunlaulua.
Kestävän kehityksen tavoite 3: Terveyttä ja hyvinvointi
Lukuvuoden lopun kunniaksi keket tutustuttivat kouluväkeä todelliseen lähiruokaan ja luonnonkasvien käyttöön tarjoilemalla nokkospannaria ja voikukkahilloa. Kekeläiset keräsivät kasvit, keittivät hillon ja paistoivat pannarin itse.
Tempauksen taustalla olivat kestävän kehityksen tavoite 13 ja 15: Ilmastotekoja ja Maanpäällinen elämä
Keke toimintaa ovat ohjanneet Henna Hämynen ja Risto Vuori.