Oppituntien ajat
- 8.10–9.25
- 9.40–10.55
- 11.05–12.45
(ruokailut 3.oppitunnin aikana: ykköset klo 11 -11.30, kakkoset 11.40 – 12.05 ja kolmoset 12.20 -12.45) - 13.05–14.20
- 14.35–15.50
Kanslia
Kansliassa sinua auttaa koulusihteeri Päivi Savinainen. Kansliassa voi asioida ma – ke ja pe klo 9.30-14.00. Ruuhka-aikoina asioimisajat ilmoitetaan kanslian ovessa.
Kouluruokailu
Klo 11.00–12.45 tarjotaan lämmin ateria kaikille opiskelijoille (ks. tuntikiertokaavio). Ateria on maksuton.
Noudatetaan sovittuja ruokailuaikoja. Ennen ruokailua pestään kädet ja ruokailun päätteeksi lajitellaan jätteet ohjeiden mukaisesti (servetit ja ruoantähteet biojätteeseen). Hyvistä tavoista huolehtiminen lisää yleistä viihtyvyyttä ruokailussa. Päällysvaatteet jätetään naulakoihin eikä ruokalassa pidetä lakkia päässä. Reput, urheilutarvikkeet ym. jätetään naulakoihin tai omiin lokeroihin.
Kouluruoka on laktoositonta, ja ruokalassa on päivittäin tarjolla kasvisvaihtoehto kaikille. Huomioithan, että gluteeniton, kalaton, maidoton ja vegaaninen ruoka ovat erityisruokavalioita, joihin varaudutaan, kun erityisruokavaliosta on ilmoitettu keittiöön. Erityisruokavaliota tarvitsevat hakevat lomakkeen ruokalan maksupalvelutiskiltä. Lomake palautetaan henkilökohtaisesti keittiön henkilökunnalle.
Asiaa opettajille
Opettajiin voi ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti välituntien aikana. Vähemmän kiireellisissä asioissa voi lähettää viestin Wilmassa. Opettajien yhteystiedot ovat koulun sivuilla.
Wilma-tunnus
Opiskelija tarvitsee Wilma-tunnusta opintojen suunnitteluun ja lukujärjestyksen tekemiseen, yhteydenpitoon opettajien kanssa ja opintojensa seuraamiseen. Tunnus on sama kuin koulun koneiden käyttäjätunnus. Pidä tunnuksesi aina mukana ja muista kirjautua ulos tietokoneelta. Wilma-tunnuksen salasanan voi vaihtaa vain koulun koneiden käyttäjätunnuksen salasanan vaihtamalla. Oppilasverkon/Wilman salasanan unohtuessa/vanhetessa sen antaa/vaihtaa Päivi Savinainen. Muissa oppilasverkkoon liittyvissä asioissa auttavat atk-vastaavat.
Huoltaja saa Wilma-tunnukset, kun opiskelija varmistaa lukiopaikan. Mikäli huoltajalla ei ole Wilma-tunnusta ja hän sen haluaa, huoltaja voi ottaa yhteyttä koulusihteeriin.
Huoltajan Wilma-tunnusten voimassaoloa voidaan opiskelijan toiveesta jatkaa vielä opiskelijan täytettyä 18 vuotta. Opiskelija ilmoittaa mahdollisesta huoltajan tunnusten voimassaolon jatkamisesta koulusihteeri Päivi Savinaiselle henkilökohtaisesti tai Wilma-viestillä.
Poissaolot
Opiskelujen etenemisen kannalta säännöllinen osallistuminen opetukseen on välttämätöntä. Opetukseen osallistumista seurataan ja opettaja kirjaa poissaolot Wilmaan välittömästi, jotta niitä ei pääse kertymään liikaa.
Yksittäisen tunnin poissaolon, esim. lääkärikäynnin takia, huoltaja voi selvittää seuraavana päivänä suoraan Wilman tuntimerkintöihin. Tällaisesta poissaolosta ei tarvitse lähettää ryhmänohjaajalle tai aineenopettajalle erillistä viestiä. Kohteliasta on kuitenkin, että opiskelija kertoo tulevasta poissaolosta opettajalle edellisellä oppitunnilla.
- Yksittäisen tunnin poissaoloselvitykseksi riittää myös terveydenhoitajan, kouluhammashoitajan tai opinto-ohjaajan todistus vastaanotolla käynnistä.
- Täysi-ikäisen opiskelijan ei tule itse selvittää poissaoloa pelkällä Muu syy -selityksellä, vaan hänen tulee kirjata Lisätietoja-kenttään poissaolon syy ryhmänohjaajalle tiedoksi.
Kun tarvitset vapaata koulusta kokonaisen koulupäivän tai enemmän ennalta tiedettävän syyn vuoksi, on lupa poissaoloon hankittava ajoissa etukäteen.
- Poissaolot yhdestä (1) viiteen (5) koulupäivään myöntää ryhmänohjaaja. Huoltaja anoo ryhmänohjaajalta luvan poissaoloon Wilma-hakemuksella ”Lukion lomahakemus 1 – 5 päivää”. Yli viisi (5) päivää kestäviin poissaoloihin luvan myöntää rehtori. Lupa anotaan Wilma-hakemuksella ”Lukion lomahakemus yli 5 päivää”. Luvan antaja, joko rehtori tai ryhmänohjaaja, kirjaa myönnetyn poissaolon Wilmaan. Ohje poissaolohakemuksen tekemiseen.
-
Jos joudut olemaan sairauden vuoksi poissa koulusta enemmän kuin kolme (3) koulupäivää, ilmoita asiasta ryhmänohjaajalle.
-
Huoltaja selvittää poissaolot Wilmassa.
- Poissaolot on selvitettävä Wilmaan, kun poissaolo tiedetään tai poissaolo on merkitty Wilmaan, viimeistään ennen seuraavaa oppituntia.
-
Autokoulun normaalit ajotunnit eivät ole hyväksyttävä syy poissaoloon; vain autokoulun ajokokeet, kirjalliset kokeet ja liukkaan ajon harjoittelu voidaan hyväksyä poissaoloihin.
-
Jos huomattava osa kurssista jää aiheettomien poissaolojen vuoksi suorittamatta, kurssi keskeytyy.
Tarvittaessa aineenopettaja keskustelee opiskelijan kanssa poissaoloista. Keskustelun tavoitteena on varmistaa, että opiskelijalla on osaamista ja edellytykset opintojakson/kurssin suorittamiseksi. Aineenopettaja ilmoittaa opiskelijan kanssa käydystä keskustelusta ryhmänohjaajalle ja opinto-ohjaajalle.
Ryhmänohjaajan tehtävä on seurata opiskelijan opintojen etenemistä. Jos poissaoloja on paljon tai niiden syy on epäselvä, ryhmänohjaaja ottaa yhteyttä opiskelijaan ja alaikäisen opiskelijan huoltajaan asian selvittämiseksi. Tarvittaessa ryhmänohjaaja ohjaa opiskelijan opiskeluhuollon palvelujen piiriin.
Lukio-opiskelu on lähtökohtaisesti lähiopetusta. Mahdolliseen etäopiskeluun tulee olla painava terveydellinen syy ja lääkärin todistus. Luvan etäopiskeluun antaa rehtori. Opiskelijan tulee osallistua etäopetukseen opettajan ilmoittamalla tavalla. Jos tunti järjestetään etäyhteydellä, tulee opiskelijan osallistua opetukseen lukujärjestyksen mukaisena aikana, ellei opettajan kanssa ole toisin sovittu. Myös poissaolot etäopetusksesta on selvitettävä.
Kuvauslupa
Jokaisen opiskelijan on allekirjoitettava kuvauslupa. Uudet opiskelijat täyttävät Wilma-lomakkeen, jossa kuvauslupa kysytään. Heille ei lähetetä kuvauslupalomaketta.
Tukiopetus
Tukiopetusta on mahdollista saada kaikissa oppiaineissa, esimerkiksi sairaudesta tai urheilijoiden matkoista johtuneiden poissaolojen jälkeen.
Erityisopetus
Opiskelijalla on oikeus saada tarvittaessa tukea lukio-opintoihinsa. Erityisopettajan tehtävänä on tukea opiskelijaa esimerkiksi lukemisen ja kirjoittamisen vaikeudessa eli lukivaikeudessa. Lukion erityisopetus on ensisijaisesti pedagogista tukea, joka kohdistuu oppimaan oppimiseen, oman oppimistyylin löytämiseen sekä itsetunnon vahvistamiseen oppijana. Erityisopettaja antaa yksilöohjausta, tekee oppimisvalmiuksia mittaavia testejä ja tukee opiskelussa. Hän myös opastaa erityisjärjestelyjen anomisessa ylioppilaskirjoituksia varten.
Erityisopettaja Hanna-Maria Antikainen on tavattavissa erityisopettajan tiloissa (Klassikan alin kerros) maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Hänet tavoittaa puhelimitse, Wilman kautta ja sähköpostitse.
Opinto-opas 2024 - 2025Non Scholae - Sed Vitae5.6.2024