Koulussamme järjestettiin valtakunnallinen matematiikkakilpailu 31.10.2013. Avoimen sarjan voitti Johannes Kauhanen, välisarjan Henri Vasara ja perussarjan Juho Heiskanen.
Marraskuussa fysiikan kurssin FY8 ryhmät vierailivat Kuopion yliopistollisen sairaalan sädehoitoyksikössä ja Kliinisen fysiologian laitoksella. Vierailussa tutustuttiin sairaalafyysikon työhön sekä sädehoidon, sen annossuunnittelun että erilaisten kuvantamismenetelmien kannalta.
Kolmannessa jaksossa järjestettiin luonnontieteitä integroiva kokeellinen Science kurssi, jonka tutkimusraportit koottiin myös Zineen Science lehdeksi.
Tänä vuonna vuosilukukilpailuun osallistui kaikkiaan 12 henkilöä. Tänä vuonna vuosilukukilpailu ratkesi lukuun 28, johon pääsi jopa 7 oppilasta. Näin ollen kilpailun voitti näistä se, joka käytti lausekkeisiinsa vähiten merkkejä. Jury joutui hylkäämään edellisvuoden Johanneksen funktioksi nimetyn funktion. Lisäksi moninkertaista kertomaa ei hyväksytty. Lukujärjestelmän vaihtaminen oli sallittua, mutta vain niin, että käytetty lukujärjestelmä sisältyi käytettyihin numeroihin.
Koulussamme järjestettiin kansainvälinen matematiikan Kengurukilpailu 15.4.14. 1.ov sarjan voitti Juho Heiskanen ja 2-3 ov sarjan voitti Erno Tiainen.
Historian, yhteiskuntaopin, taloustiedon ja lakitiedon tunneilla on vierailtu Kuopion käräjäoikeudessa, Itä- Suomen hovioikeudessa ja Kuopion kaupunginvaltuustossa. Oppitunneilla on vierailut asianajaja ja Eurooppa tiedotuksen aluetiedottaja. Koulussa vieraili Martti Ahtisaaren päivänä edustaja CMI- järjestöstä, hän kertoi historian opiskelijoille järjestön rauhanvälitystoiminnasta.
Taloustiedon opiskelijat osallistuivat lukiolaisten taloustiedon valtakunnalliseen Talousguru-kilpailuun. Klassikan tämän vuoden talousguru on Jonne Lintunen 12 C . Lisäksi taloustiedon opiskelijat osallistuivat valtakunnalliseen Yrityshyvä 2014 -kirjoituskilpailuun.
Useiden puolueiden edustajia vieraili ma 5.5. 2014 Klassikalla kertomassa Euroopan unionin parlamenttivaaleihin liittyvistä tärkeistä teemoista. Opiskelijoilla oli mahdollisuus keskustella puolueiden edustajien kanssa iltapäivän aikana koulun aulassa –lisäksi järjestettiin paneelikeskusteluja yhteiskuntaopin tunneilla. Samalla viikolla 7.5. järjestettiin koululla myös nuorisovaalit – EU-vaalien varjovaalit. Tuolloin opiskelijat saivat ilmaista mielipiteensä siitä, ketkä olisivat sopivia Suomen europarlamentaarikoita.
Euroopan parlamenttiehdokas Mikael Pentikäinen vieraili koulussa ja kertoi historian ja yhteiskuntaopin opiskelijoille mediasta ja Europpan unionista. Tilaisuuden organisoi Pohjois- Savon liitto.
Filosofian opiskelijoiden kanssa osallistuimme Feton järjestämään väittelykilpailuun Helsingissä 10. -11.1. 2014. Mukana olivat opiskelijat Sinituuli Makkonen, Tomi Nissinen, Aino Pohjola ja Anni Eveliina Rissanen sekä opettaja Sanna Turunen. Sijoituimme väittelyssä kahdeksan parhaan joukkoon. Kokemuksena filosofiseen väittelykilpailuun osallistuminen oli antoisa niin opiskelijoille kuin opettajallekin. Perustelemisen taitohan on arvokasta niin väittelyssä kuin elämässä yleensäkin!
Psykologian tunneilla kurssilla PS5 on vierailtu Julkulan sairaalassa, missä perehdyttiin sairaalan toimintaan, hoitohenkilöstön työnkuviin sekä psyykkisiin sairauksiin ja erilaisiin hoidon perustana oleviin hoitomuotoihin psykologi Pekka Peuran opastuksella. Lisäksi on kurssilla PS6 vierailtu monikulttuurisuuskeskus Kompassilla tutustumassa Tsega Kliffen johdattamana maahanmuuttajien toimintaan Kuopiossa.
Uskontotunneilla (UE2) on vierailtu Ortodoksisen kirkkomuseon tiloissa, jossa asiantuntijana on ollut kasvatusasiankordinaattori Sirpa Okulov.
Huhtikuun lopussa vierailimme kaikkien uskonto 2 kurssien kanssa uuden Valamon ja Lintulan luostareissa Heinävedellä. Retkelle osallistui koulultamme noin 70 pääsääntöisesti 1. vuoden opiskelijaa ja kolme opettajaa (Henna Hämynen, Mari Laukkanen ja Sanna Turunen). Vierailun alussa tutustuimme Valamon luostarin elämään arkkimandriitta Sergein johdolla. Opiskelijoilla oli mahdollisuus tutustua Valamon toiminnan monipuolisuuteen ennen siirtymistä Lintulan luostariin, jossa esittelijänä toimi Äiti Johanna. Lintulan luostarissa tutustuimme myös ortodoksiseen hautausmaahan. Vierailusta opiskelijat kirjoittivat raportit. Vierailu oli opiskelijoille maksuton.
Perjantaina 16. toukokuuta 2014 osallistuivat Klassikan ranskan opiskelijat kursseilta B2 4 ja B3 6 Ranskan suurlähettilään Éric Lebédelin luennolle Kuopion Lyseon lukion juhlasalissa. Luennon aiheena olivat Suomen ja Ranskan suhteet keskiajalta nykypäivään ja luennon jälkeen oli mahdollisuus esittää kysymyksiä.
Vuosikertomus 2013-2014Non Scholae - Sed Vitae31.5.2014