Opettajien tehtävä on luoda hyvien käytäntöjen opas eri maiden opetusmenetelmistä.
Opiskelijoiden tehtäviä ohjaavat opettajat. Kuhunkin tapaamiseen valmistellaan 2 – 3 eri tehtävää ja ne esitellään tapaamisissa.
Suomen lisäksi hankkeessa ovat mukana opiskelija-opettajaryhmät Espanjasta, Italiasta, Puolasta, Ranskasta ja Turkista. Näissä tapaamisissa jokaisesta maasta on mukana 5 opiskelijaa ja 2 opettajaa.
Kulunut lukuvuosi oli siis hankkeen toinen vuosi: lukuvuonna 2015-2016 järjestettiin hanketapaamiset syksyllä Puolassa ja keväällä Italiassa. Kevättalvelle suunniteltua Turkin tapaamista ei voitu turvallisuussyistä järjestää – korvaavat tapaamiset pidetään hankkeessa mukana olevien maiden kahdenvälisinä tapaamisina syyslukukauden 2016 aikana.
Puolan Czestochowassa Kuopion klassillisesta lukiosta vierailivat opiskelijat Milla Hiekkamäki, Aino Pasanen, Maria Remes, Elli Schubin ja Marie Vainikainen sekä apulaisrehtori Inka Kokkonen ja lehtori Sonja Lampinen. Opiskelijat työskentelivät omissa työpajoissaan, opettajille esiteltiin hyviä paikallisia opetuskäytänteitä. Lisäksi oli runsaasti koko kansainvälisyysryhmän yhteistä ohjelmaa.
Italian tapaamisessa, Gubbion historiallisessa kaupungissa 25.4. – 1.5.2016 kouluamme edustivat opiskelijat Sofia Kontro, Veera Kärkkäinen, Sanni Mustonen, Elli Pitkänen ja Kaisa Tuomela sekä opettajat Inka Kokkonen ja Pia Ahtonen.
Matkaviikon aikana eri maiden opiskelijat esittelivät aiemmin valmistellut tehtävänsä (Sukupuoleen liittyvä väkivalta + Ratkaisumalleja ongelmaan). Viikon aikana syntyi opiskelijatöiden pohjalta myös elokuva, joka käsitteli naisen asemaa eri aikoina ja eri kulttuureissa. Opettajat suunnittelivat seuraavat hanketapaamiset.
Viikon aikana nautittiin myös muita kulttuurielämyksiä: ohjelmaan sisältyivät mm. vierailut Perugian ja Assisin kaupunkeihin.