Klassikan kestävän kehityksen -kerho eli KEKE
Keke-kerho on opiskelijalähtöistä toimintaa. Ideat toimintaan ovat tulleet opiskelijoiden kiinnostuksen
kohteista.
Tänä vuonna kekeläiset ovat kunnostautuneet erityisesti järjestämällä luomu- ja lähiruokapohjaisia tarjoiluja koulun tapahtumissa.
Joulun alla järjestettiin lelu- ja urheiluvälinekeräys. Lahjoituksena saadut lelut ja urheiluvälineet lahjoitettiin HOPE-järjestön kautta Kuopion vähävaraisille lapsille ja nuorille.
Kirppismuotitapahtuman ja päivänavauksen kautta kekeläiset muistuttelivat kulutuksen kohtuullistamisesta ja kierrättämisen merkityksestä.
Kevätauringon kirkastaessa päiviä keket muuttuivat kakeiksi eli kasvikerholaisiksi. Koulun kukista otettiin uusia pistokkaita ja istutettiin juurtuneita kasveja. Myös viherkasvien multia vaihdettiin. Kekeläiset huolehtivat myös yläkerroksen rönsyilevien kasvien kastelusta.
Keke-toimintaa ovat ohjanneet Maija Tusa, Sami Kumpulainen ja Henna Hämynen.Lukuvuoden lopuksi keke-kerholaiset pääsivät Erasmus + -opintomatkalle Santa Eulariaan Ibizalle. Opintomatkan tavoitteena oli osallistua Santa Eulariassa sijaitsevan koulun IES Quarto del Rei kestävän kehityksen projektiviikkoon. Koulun opiskelijat olivat valinneet viikon teemoiksi ympäristön suojelemisen ja mielenterveyden.
Viikon aikana koululla vieraili useita asiantuntijoita. Opiskelijat tekivät myös konkreettisia tekoja yhteisön hyväksi: he esimerkiksi rakensivat vaarassa oleville liskoille, lepakoille ja linnuille suojia sekä laativat mielenterveyttä tukevia esitteitä. Viikon lopuksi projektin onnistumista arvioitiin tiimeissä ja opiskelijat kävivät kertomassa alakoululaisille, miten he olivat toimineet koko yhteisön hyväksi. Viikon aikana saimme tutustua myös saaren luontoon ja kulttuuriin. Vierailimme keskiaikaisilla markkinoilla sekä viereisellä Formenteran saarella, jolla on paljon suojeltuja rantoja ja ainutlaatuista luontoa. Kerholaisten lisäksi matkalla oli mukana neljä opettajaa: Kerttu Happonen, Henna Hämynen, Sami Kumpulainen ja Sonja Lampinen. Hyvin alkanut yhteistyö IES Quarto del Rei -koulun kanssa jatkuu: saamme ensi lukuvuonna Klassikalle Santa Eulariasta vieraita, ja suunnittelemme uutta opintomatkaa sekä lyhyitä vaihtomahdollisuuksia Santa Eulariaan.Aktiivisen kansalaisen passi
Aktiivisen kansalaisen passin tavoitteena on kestävän kehityksen Agenda 2030 –tavoitteiden vieminen konkreettiselle tasolle ja yhteisöllisen arvomaailman vahvistaminen. Keskiössä on lähiympäristön ja sen toimijoiden näkeminen osana globaalia kokonaisuutta.
Opiskelijan yhteiskunnallinen aktiivisuus palkitaan opintosuorituksilla lukiossa. Lisäksi opiskelija hyötyy itsekin verkostoitumalla ja kehittämällä vuorovaikutustaitojaan. Agenda 2030 –tavoitteet tulevat tutuiksi arjessa ja leviävät eteenpäin yhteiskunnan eri tasosilla, kun opiskelijat nostavat niitä esille.
Aktiivinen kansalainen käyttää omia tietojaan ja taitojaan ympäröivän yhteisönsä hyväksi ja ottaa samalla aktiivisesti huomioon kestävän kehityksen tavoitteet. Aktiivisuutta opiskelija osoittaa yhteiskunnallisen aktiivisuutensa lisäksi esittelemällä ja raportoimalla toimintansa. Näin opiskelija suorittaa aktiivisen kansalaisen passin. Tänä lukuvuonna suorittaneet opiskelijat olivat toimineet muun muassa uimavalmentajana, joukkuevoimistelun valmentajana ja isosten kouluttajana.
Aktiivisen kansalaisen passi -toimintaa ohjasi Sami Kumpulainen.
Vuosikertomus 2022-2023Kuopion klassillinen lukio24.4.2023