Valmista joulupöytään hyydytettävä glögijuustokakku, jonka voit koristella mielesi mukaan vaikkapa valkosuklaalla tai glögimausteilla.
VALMISTUSAINEET
Pohja
- 175 g pipareita
- 75 g voita tai leivontamargariinia
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 2,5 dl kuohukermaa
- 1 tl piparkakkumaustetta
- 2 rkl tummaa glögiä
- 2 prk (à 200 g) Arla piparkakkurahkaa tai Valio luumu-kanelirahkaa
Kiille
- 3 dl tummaa glögiä
- 2,5 liivatelehteä
VALMISTUSOHJE
- Murskaa piparit hienoksi muruksi ja sulata voi/margariini. Yhdistä se pipareihin. Taputtele piparimurut irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin.
- Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se piparkakkumausteella. Lisää rahka kermavaahdon joukkoon.
- Kuumenna glögi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Sulata liivatelehdet glögiin. Kaada liivateseos kerma-rahkaseoksen joukkoon, sekoita.
- Kaada täyte piparipohjan päälle. Tasoita pinta.
- Peitä kakku kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia.
- Valmista kiille: Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 1/2 dl glögiä kiehuvaksi. Sulata pehmenneet liivatteet siihen. Lisää joukkoon loppu, kylmä glögi ja kaada varovasti hyytyneen kakun pinnalla.
- Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi. Koristele kakku halutessasi esim. pursottamalla valkosuklaata kakun reunaan.
Vinkki! Jos haluat pakastaa kakun, se on mahdollista, mutta pakasta kakku ilman kiillettä. Valmista kiille vasta pakastamisen jälkeen.