Viime hetken joululahjaidea - tuunattu suklaa

Tuuli Nissinen

Nämä itse­teh­dyt suk­laat ovat help­po ja no­pea val­mis­taa, ja var­mas­ti mie­lui­nen jou­lu­lah­ja mo­nel­le!

Suolapähkinäsuklaa

200 g mai­to­suk­laa­ta

200 g tum­maa suk­laa­ta

400 g suo­la­päh­ki­nöi­tä

Pa­loit­te­le mo­lem­mat suk­laat sa­maan kul­hoon. Su­la­ta suk­laa vesi­hau­tees­sa. Kun suk­laa on su­la­nut ko­ko­naan, ota kul­ho pois vesi­hau­tees­ta ja se­koi­ta jouk­koon suu­rin osa suo­la­päh­ki­nöis­tä. Le­vi­tä seos lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le uuni­pel­lil­le, ja ri­pot­te­le pin­nal­le jäl­jel­le jää­neet suo­la­päh­ki­nät. Lai­ta pel­ti pa­kas­ti­meen tai ulos pak­ka­seen use­am­man tun­nin ajak­si. Par­haan tu­lok­sen saat, kun an­nat suk­laan le­vä­tä kyl­mäs­sä yön yli. Pil­ko veit­sel­lä kar­ke­as­ti pa­loik­si, ja ase­ta tar­jol­le.

Karpalo-valkosuklaa

200 g val­ko­suk­laa­ta

50 g kui­vat­tu­ja kar­pa­loi­ta

Pa­loit­te­le val­ko­suk­laa kul­hoon ja su­la­ta se vesi­hau­tees­sa. Pil­ko kar­pa­loi­ta pie­nem­mik­si pa­loik­si. Kun suk­laa on su­la­nut, ota kul­ho pois vesi­hau­tees­ta. Li­sää suu­rin osa kar­pa­lois­ta suk­laa­seen. Le­vi­tä seos lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le uuni­pel­lil­le, ja ri­pot­te­le pin­nal­le lo­put kar­pa­lot. Lai­ta pel­ti pa­kas­ti­meen tai ulos pak­ka­seen use­am­man tun­nin ajak­si. Par­haan tu­lok­sen saat, kun an­nat suk­laan le­vä­tä kyl­mäs­sä yön yli. Pil­ko veit­sel­lä kar­ke­as­ti pa­loik­si, ja ase­ta tar­jol­le.

Non So­lumNyt käym­me jou­lun viet­to­hon 201619.12.2016