Muistitikun luominen Mac-tietokoneella
Onnistuu silläkin. Toki joutuu tekemään hiukan askartelua, kun Abitin virallinen USB-muistitikkujen teko-ohjelma on tehty vain Windowsille. Seuraamalla videon ohjeita operaatio ei ole hankala. Ei kannata pelätä käyttää Terminaalia – se on ihan helppokäyttöinen!
Kuinka koeympäristöä käytetään?
Koneen käynnistäminen koeympäristöön vaihtelee konemalleista riippuen. Suosittelen selvittämään, kuinka oma tietokoneesi käynnistetään DigabiOS-järjestelmään. Käynnistettyäsi koneen DigabiOS-järjestelmään eteesi aukeaa työpöytä, jossa on äänitesti ja koesivu. Koejärjestelmästä löytyy monenlaisia sovelluksia, joita voit hyödyntää koetta tehdessäsi, kuten Gimp-kuvankäsittelyohjelma, LibreOffice-toimisto-ohjelmapaketti ja Casion Classpad 2 Manager sekä GeoGebra matemaattisiin laskuihin. Kannattaa tutkia tikun sisältöä rohkeasti omalla vapaa-ajalla, niin ei mene sormi suuhun, kun koetilanne tulee.
Kysymyksiä voi jättää Twitterissä hästägillä #digitutorinniksinurkka. Vastailen ehtimiseltäni siellä kysymyksiin. Jos tulee ongelmia koneen kanssa esimerkiksi DigabiOS:n kanssa tai muiden opiskelussa käytettävien ohjelmien, niin vetäise digitutoreita hihasta välitunneilla ja katsotaan, kuinka ongelmaa voitaisiin ratkaista.
Twiittejä aiheesta digitutorinniksinurkka
https://klassikka.kurssi.tv/permalink/v12561aaf7a8funi5omt/
Non Solum - Syksy 2016Halloween 201628.10.2016