Syksyn tumma juhla, halloween lähestyy.
Jos kurpitsakakku ei houkuttele, leivo halloween-juhliisi näyttävä juustokakku. Se valmistuu helposti ilman uunia tai liivatetta.
Viimeistele kakku suklaisella hämähäkinverkko-kuorrutuksella. Suklaakuorrutuksesta voi taiteilla myös kummituksia ja lepakoita -halloweenin suosikkihahmoja. Tämän herkullisen ja kauniisti koristellun kakun ohje löytyy Fanni & Kaneli -blogista.
AINEKSET
Keksipohja
- 500 g keksejä (vaalean pohjan saat Digestive-kekseistä, tumman Domino-kekseistä)
- 3 rkl sokeria (karamellimakua voi lisätä käyttämällä fariinasokeria)
- 175 g voita
Suklaaseos/kuorrutus
- 100 g tummaa suklaata (Myös maustetut suklaat käyvät. Esimerkiksi pienillä suolakiteillä maustettu suklaa antaa kuorrutukseen veikää halloween-tunnelmaa.)
- 1 dl kuohukermaa
Juustotäyte
- 800 g maustamatonta tuorejuustoa (Käyttämällä omalla suosikkimaullasi maustettua tuorejuustoa saat kakkuun jälleen uudenlaista makua.)
- 3 dl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 3 rkl sitruunamehua
- 3 dl kuohukermaa
TEE NÄIN
Riko keksit hienoksi muruksi isossa kulhossa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja sokeri.
Painele keksimuru tiiviisti irtopohjavuoan (n.28 cm) pohjalle ja reunoille ylös asti. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään.
Rouhi suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Kuumenna kattilassa kerma höyryäväksi ja nosta pois liedeltä. Sekoita suklaa kuuman kerman joukkoon, kunnes se sulaa.
Levitä suklaaseos keksipohjan päälle. Jätä suklaaseosta pari ruokalusikallista käyttämättä, ja säästä se koristelua varten.
Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto, sokeri ja suola kuohkeaksi vaahdoksi muutaman minuutin ajan. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunamehu.
Vatkaa toisessa kulhossa kuohukerma pehmeän jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon kermavaahto muutamassa osassa, aluksi sähkövatkaimella ja lopuksi isolla lusikalla käännellen, kunnes vaahto on tasaista.
Kaada täyte keksipohjan päälle. Napauta vuokaa pöytää vasten varovasti pari kertaa niin täytteeseen ei jää ilmakuplia.
Lusikoi suklaaseos pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. (Voit käyttää myös pursotinta.)
Pursota kakun pintaan ohuita ympyröitä reilun sentin välein. Vedä ympyröiden poikki viivat veitsen kärjellä keskeltä reunoille päin. Puhdista veitsi jokaisen vedon jälkeen. Näin syntyy hämähäkin seitti. Myös lepakot ja kummitukset sopivat juhlan tunnelmaan.
Laita kakku pakastimeen tasaiselle alustalle. Anna jähmettyä vähintään tunti tai yön yli.
Nosta kakku sulamaan 10 minuuttia ennen halloween-kekkereitäsi. Irrota vuoan reuna ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. Voit koristella tarjoilulautasen vaikkapa mustilla salmiakeilla.
Reseptin pohja on Fanni & Kaneli -blogista.
Non Solum - Syksy 2016Halloween 201628.10.2016