Suussa sulavia jouluherkkuja

Jou­lun alla ma­kei­sil­la teh­dään kaup­paa nor­maa­lia enem­män. Pää­tim­me mais­tel­la muu­ta­mia jou­lui­sia kark­ke­ja, ja an­taa niil­le sa­mal­la ar­vos­te­lut.

En­sim­mäi­se­nä vuo­ros­sa oli Fa­ze­rin jou­lu­suk­laa, jos­sa on si­säl­lä ra­pei­ta pi­pa­rin­pa­lo­ja. Kon­veh­tien li­säk­si sitä on saa­ta­vil­la myös le­vyi­nä.

Otim­me leik­ki­syy­den vuok­si mu­kaan myös My litt­le pony -suk­laa­ta. Niis­sä oli hie­man te­ol­li­nen maku. Hie­non kar­kin­pääl­li­sen alla ole­va suk­laa oli jok­seen­kin tyl­sän nä­köis­tä, eikä sii­hen ol­lut pai­net­tu mi­tään ku­vi­oi­ta.

Seu­raa­vak­si vuo­ros­sa oli Fa­ze­rin Win­ter edi­ti­on. Ome­nan, has­sel­päh­ki­nän, ka­ra­mel­lin ja tum­man suk­laan se­koi­tus sai mie­leen hie­man rom­min maun. Oli­si var­maan­kin ol­lut pa­rem­paa mai­to­suk­laal­la.

Sit­ten mais­te­lim­me Pan­dan En­ke­li suk­laa­pa­tu­koi­ta. Niis­sä oli to­del­la peh­meä koos­tu­mus ja maku, jo­ten ne juut­tui­vat hie­man kurk­kuun kiin­ni.

Kark­ki­ke­pit kuu­lu­vat eh­dot­to­mas­ti jou­lun herk­kui­hin, mut­ta ei­vät kui­ten­kaan saa­neet mie­leen ko­vin jou­luis­ta ma­kua. Aika nor­maa­le­ja pe­rus kark­ke­ja. Tart­tui­vat hie­man ham­pai­siin kiin­ni.

Jo­kai­sen lap­sen ha­vit­te­le­ma ma­kei­nen on jou­lu­puk­ki. Tämä mais­tui aika hy­väl­tä ver­rat­tu­na hin­taan­sa. Pe­rus­var­ma­kark­ki.

Par­haak­si her­kuk­si va­lit­sim­me eh­dot­to­mas­ti Fa­ze­rin pi­pa­ri­sen Jou­lu­suk­laa. Sitä voim­me suo­si­tel­la kai­kil­le edes vä­hän suk­laas­ta pi­tä­vil­le hen­ki­löil­le.

Vee­ra Kärk­käi­nen, Sara Ko­mu­lai­nen ja Pet­ra Komp­pu­la

Non So­lumJou­lu­kuu 2014 - In­ter­na­ti­o­nal Christ­mas22.12.2014