Juuso Jonninen
- Mikä on nimesi ja yritykseksi?
Vesa Toivanen
Yritykseni on Media-Vesa Ky - Mikä on yhteytesi Klassikkaan?
Kävin Klassikkaa oppikoulun ensimmäiseltä lukion loppuun, siis 8 vuotta. - Mitä klassikkalaisuus sinulle merkitsee?
Se merkitsee minulle laajaa yleissivistystä, jonka huomaa varsinkin myöhemmin elämässä. - Millainen klassikkalainen olit opiskeluaikanasi?
Koulumenestykseni oli hyvä, vaikka sain rehtorilta varoituksen hänen nimensä väärinkäytöstä. Vedin luokkakaverini Ari ”Letso” Lehtorannan kanssa valokuvakerhoa KlassFotoa. Saimme vahtimestarilta tyttöjen vessan vanhan terveyssideautomaatin, jonka kiinnitimme naulakkoon. Laitoimme telineeseen yllätyskuvia pimiömme koevedoksista (tuli joko onnistunut kuva tai epäonnistunut) ostettavaksi 20 pennillä. Välitunnissa saimme kerättyä neljä (4) markkaa (mk). Yleisesti teimme luovaa jäynää. Keräsimme rahaa kaakaon myymisellä liikuntasalin koritsukkiin ja myös sählymailoihin. Avustimme näin omalta osaltamme kaupungin koulutoimea. Nyt taitaisi olla paikka useammalle Letsolle ja Vesalle. - Mitä kouluajoiltasi on jäänyt mieleen?
Koulussa opittua testattiin käytännössä. Nykyisin kansainvälisesti arvostettuna virustutkijana vaikuttava Olli Vapalahti keksi testata toimiiko tunnilla opetettu perustuslain kokoontumisvapaus. Niinpä kokoontuminen mielenosoitukseen Kuopion torille Puolan puolesta. Silloin puolalainen ihmisoikeustaistelija Lech Walesa halusi luoda kommunismista riippumattoman ammattiyhdistysliikkeen. Walesa sai tempauksemme jälkeen Nobelin rauhanpalkinnon ja hänestä tuli Puolan presidentti. - Mitä Klassikassa oppimiasi tietoja ja taitoja olet tarvinnut yrittäjänä?
Hyvää suomen kielen taitoa, se on ammattini edellytys.
Matikkaa (olen pitkän matikan lyhyt osaaja)
ruotsia, pääsin stipendiaatiksi Etelä-Ruotsiin yliopistoaikaan
Sen ajan opettajat, tämän ajan opettajista en tiedä, opettivat monesti asioita käytännön vinkkelistä, esim. edelleen käytössä olevan suhteellisen vaalitavan laskenta kuvitteellisissa luokan sisäisissä vaaleissa paljasti oppikirjoissa hankalasti havaittavan systeemin. Ei mennyt ensilukemalta perille? Juuri tätä tarkoitin. Ymmärsimme asiat paremmin, kun opettajat sijoittivat ne käytäntöön. - Mitä yrittäjyydessä on palkitsevinta? Entä haastavinta?
Palkitsevinta on, että voit olla oma herrasi. Saat päättää menosi ja tulosi niin liikkumisen kuin kassankin kannalta. Rankinta itselleni on ollut oppia sanomaan ”ei” – kaikkeen ei riitä yksinkertaisesti aikaa. - Millaiset terveiset haluat lähettää Klassikan väelle?
Oman yliopistoaikani tärkeimmän opin lausui professori Matti Koiranen: Muistakee pojat aina, että on helevetin paljon helepompaa pyytee anteeks, kun suaha lupa.