Aino Pohjola 11E
Kuka minua on käskemään, mitä voin tehdä? Kenellä on oikeus asettua minua vastaan? Loppujenlopuksi jokaisella. Tulkoot maanviljelijät multaisine sormineen tai kreivit silkit liehuen sanomaan sanottavansa. Virhe se on heidän kannaltaan, mutta miksi välittäisin – itsehän he ovat kohtalonsa valinneet. Hirteen tai tyrmään. Kaikista röyhkeimpien päät pääsevät koristamaan porttejani. Kyllä minä tiedän parhaiten, miten kuningaskuntaani hoidetaan. Ei suudelmin ja kukkasin, vaan miekoin ja armeijoin. Lempeys ei kuulu kuninkaalle. Lempeys on heikkous. Minua edeltänyt kuningas, tuo houkka setäni, oli malliesimerkki siitä. Runoileva laupeuden perikuva jakoi omaisuudestaan köyhille, yritti pelastaa jokaisen paskaisen äpärän minkä vain käsiinsä sai. Valtaistuinsalin sijasta hän viihtyi paremmin orpokodeissa jakamassa leivänpaloja sairaille penikoille. Uutinen siitä, että tämä oli murhattu toisinajattelijoiden toimesta, ei tullut kenellekään yllätyksenä. Monet itse asiassa ihmettelivät, että karitsa oli kestänyt susien keskellä niinkin kauaa.
Nämä toisinajattelijat, minun isäni ritarikunta, piti huolen, että minut kruunattiin välittömästi uudeksi hallitsijaksi. Pulskat neuvonantajat pölyisissä kaavuissaan yrittivät vedota siihen, että olen liian nuori ja kokematon. Heistä tulikin kruunajaisteni kohokohta. Mikä olisikaan kansalle parempaa viihdettä, kuin katsoa leijonakaksikon tanssia kauhusta itsensä kastelleiden professorien ympärillä. Puukilvet ja tikarit olivat yhtä hyödyllisiä kuin lapio keittoa syödessä. Kilvet menivät palasiksi vahvojen leukojen välissä, ja luultavasti tallirengin poikakin oli tehokkaampi tikarin kanssa kuin nämä oppineet.
Ensitöikseni kuninkaana aloin kasvattaa omaa ritarikuntaani. Valitettavasti jo edesmennyt isäni oli neuvonut minua jo pienestä pitäen – miekka tottelee sitä miestä, joka sille maksaa. Isäni miehet liittyivät joukkoihini, Hopeakaartiini. Palkka oli erinomainen, tuskin kukaan sotilas koko kahdeksassa valtakunnassa tienasi niin hyvin kuin he. Sana kiiri nopeasti koko kuningaskuntani halki, aina jopa meren halki kaukaisiin maihin. Kymmenet, jopa sadat aikani voimakkaimmat, ovelimmat ja julmimmat miehet vaelsivat linnaani – polvistuivat eteeni ja vastaanottivat paikkansa Hopeakaartissa. En mene minnekään ilman heidän suojaansa, he ovat vannoneet verivalan siitä, että he suojelevat minua henkensä uhalla.
Ja pitäähän kuninkaalla olla korea kuningatar. Setäni vaimo, siitä harakasta ei nyt olisi saanut kunniallisen edes miekalla. Perinteet jäisivät siis sikseen, entisen kuninkaan vaimo olisi suotava uudelleennaittaa uudelle kuninkaalle, mutta minä en sitä kaakkia ota omakseni. Mädäntykööt nunnaluostarissa. Minähän nain kenet ja ketä haluan. Läheisestä kaupungista saapunut kuvankaunis debytantti varasti sydämeni räiskyvällä sydämellään ja terävällä älyllään. Häät olivat täysin turhat, jos minä päätän että se nainen on minun, niin miten helvetissä minä muka tarvitsen jonkun papin sanan päälle vahvistamaan sen. No, häitteni kunniaksi järjestettiin mahtava turnaus. Siinä ne miehet todellakin erotellaan pojista, huijarit tositaistelijoista. On varmaan sanomattakin selvää että voittaja olin minä. Sinä iltana sain katsoa kun syöpäläiset taistelivat areenalla toisiaan vastaan, oma uusi juhlaperinteeni. Kymmenen valitsemaani kapista kadun miestä laitetaan areenalle aseenaan vain oma keho – palkintona täysi ateria. Taistelutantere peittyi punaiseen elämännesteeseen kun silmiä kaivettiin pois päästä, ruumiinosia repeili irti ja luita meni palasiksi. Itse kyllästyin kun jäljellä kentällä oli enää kolme voimakkainta ja annoin käskyn ampua heidät kaikki. Oma vikansa, että olivat liian hitaita.
Non Solum 4/2013Talvi13.12.2013