KEKE-hengessä ostoksilla ja keittiössä - Ninan vinkit kestävään kehitykseen

Iida ja Veera + Venla Hämäläinen

Ni­nan ulko­vaat­teet ovat te­hok­kaas­ti käy­tös­sä. Jos Nina itse ei vii­po­ta ne pääl­lä ul­ko­na, niin Huk­ka-koi­ra ra­kas­taa pe­siy­tyä nii­hin nuk­ku­maan 😁

NonSolum yhteistyössä KEKE-kerhon kanssa keräsi Nina-open parhaat vinkit kestävän kehityksen edistämiseen!
1. Panosta laatuun ja pidennä tavaroidesi käyttöikää edullisesti ja helposti

Nina itse tyk­kää os­taa laa­duk­kai­ta ta­va­roi­ta, joi­den ei anna ris­paan­tua, vaan vie tar­peen tul­len kor­jat­ta­vak­si. Täs­tä hyvä esi­merk­ki on nah­kai­set laa­duk­kaat koi­ran val­jaat chi­hu­a­hu­al­le, jot­ka mak­soi­vat os­tet­ta­es­sa 40 eu­roa. Ne Nina kor­jaut­ti suu­ta­ril­la, ku­ten myös New Yor­kis­ta os­te­tut ur­hei­lu­han­sik­kaat, jot­ka ovat ol­leet ko­val­la käy­töl­lä jo mon­ta vuot­ta. Kor­jau­tuk­set mak­soi­vat yh­teen­sä 25 eu­roa – jos ti­lal­le oli­si os­ta­nut uu­det, hin­ta oli­si ol­lut ai­na­kin 120 eu­roa. Sa­mal­la Nina tu­kee pai­kal­li­sia pien­y­rit­tä­jiä (esi­mer­kik­si juu­ri suu­ta­ria) ket­ju­y­rit­tä­jien si­jaan.

2. Hyödynnä pian huonoksi menevät ruoka-aineet herkullisilla tavoilla
Nina tyk­kää lei­po­mi­ses­ta, sil­lä täl­lai­nen luo­va työs­ken­te­ly on vas­ta­pai­noa sil­le, että töis­sä saa käyt­tää ai­vo­ja ja sa­lil­la krop­paa. Lei­po­mi­sen idea läh­tee aina sii­tä, että esi­mer­kik­si jo­kin he­del­mä on me­nos­sa pi­lal­le. Os­te­tut raa­ka-ai­neet me­ne­vät näin kom­pos­tin si­jaan käyt­töön. Nina lei­poi esi­mer­kik­si ap­pel­sii­neis­ta pii­ra­kan huo­ma­tes­saan nii­den ole­van me­nos­sa huo­nok­si. Näin hän tu­kee kes­tä­vää ku­lut­ta­mis­ta.

“”Lei­po­mi­sen kal­tai­nen luo­va työs­ken­te­ly on vas­ta­pai­noa sil­le, että töis­sä saa käyt­tää ai­vo­ja ja sa­lil­la krop­paa.””

Lei­von­nai­sis­sa voi käyt­tää he­del­miä, jot­ka jo hie­man nuu­pah­ta­vat.

Non So­lumKes­tä­vän ke­hi­tyk­sen tee­ma­nu­me­ro Maa­lis­kuu 2021 29.3.2021