Oletko huomannut koulumme aulassa olevat viirivehkat tai rönsyliljat ruokalassa, entä monenmoiset anopinhampaat kirjastossa vai kuulostavatko nimet täysin keksityiltä?
Monelta nämä ja monet muut kasvit koulussamme jää huomaamatta, kun niihin ei vain tule kiinnittäneeksi huomiota. Kaikki on yhtenäistä vihreää mössöä taustalla, jonka (joku jonkun psykologisen syyn tällekin on varmasti keksinyt) jättää vain huomiotta. Koulussamme kuitenkin on paljon erilaisia kasveja ja niiden hoidon takana muutaman opettajan lisäksi kakelaiset. Kake on lyhennys kasvikerhosta, joka koostuu koulun oppilaista ja äidinkielen opettaja Henna Hämysestä, joka toimii johtavana opettajana kerhossa.
Kerholaisten toiminta alkoi viime keväänä ja on jatkunut syksyn mittaa viikoittaisilla tapaamisilla.
Kerhon idea karkeasti on huolehtia koulullamme olevista kasveista. Kuitenkaan toiminta ei kohdistu pelkästään kastelukannut kädessä ympäri koulua kipittäviin viherpeukaloihin (vaikka monesti tältä se näyttää ulkopuolisille). Siihen liittyy paljon huolellista suunnittelua liittyen esimerkiksi kasvien hyvinvointiin, asuinpaikkoihin ja jopa kestävään kehitykseen. Kestävän kehityksen ajatus on ollut mukana, kun muovijätettä on hyödynnetty kasvien ruukkuina ja vanhoja vaatteita on revitty pyyheliinoiksi.
Kasvikerhon toiminta ylettyy huonekasvien ulkopuolellekin: jotain huhuja on kierrellyt ympäri koulua, että syksyn mittaan istutettaisi kukkasipuleita pihalle.
Lisäksi muita uusia kasveja on varmasti tulossa.
Ole tarkkana, pian luola saattaa olla viidakko tai keskellä aulaa kasvaa valtava puu!
Ehkä tämä kuitenkin on vain haaveajattelua… ehkä.
Kannattaa myös muistaa, että jos sinulla on vaikkapa omiin tai ”kaverin” kasveihin liittyvää kysyttävää, niin aina voit vetää hihasta jotakuta kerholaista. Heille on varmasti kertynyt toiminnassa olon mittaan monenlaisia niksejä ja neuvoja, joilla saat kasvisi kukoistamaan jälleen.
Viherpeukalosi ei tarvitse olla vihreä kerhoon liittymiseksi, eikä haittaa, vaikka ei olisi viherpeukaloa ollenkaan, kyllä teille sellainen saadaan!
Jos olet kiinnostunut ja haluaisit mukaan toimintaan pääsääntöisesti tai vain kokeilemaan, tule jonakin keskiviikkona kirjastoon 14.30 aikoihin. Silloin kasvikerholaiset yleensä ovat aktiivisimmillaan ja heitä voi jopa nähdä luonnollisessa elinympäristössään, suihkepullot kädessä kasvien seassa temmeltämässä.
Psst.
Ylläpidämme Instagram-tiliä, johon pääset tutustumaan hakemalla @kasvikerho, seuraamalla käyttäjätiliä et jää paitsi tulevista postauksista ja autat meitä kasvamaan, kiitos.
– Kasvikerho